Blomme

Blommen er en stenfrugt, der vokser på træer, og som du kan få den i mange forskellige varianter. Nogle blommer er nemme at dyrke, men kedelige at spise, da de ikke smager af særlig meget. Andre blommer er bedst til at sylte, fordi de er syrlige. De blommer som de fleste kender, har en blå og sprød skal, og har hårdt, orange frugtkød, som kan være meget syrligt. I vores marmelader, sørger vi for, at bruge de bedste og mest velsmagende blommer for at opnå det bedste smag.

HVORNÅR ER DER BLOMMESÆSON?

Blommesæsonen er super kort, og er kun i august måned i Danmark. Dog kan den lille lækre frugt købes året rundt, enten frisk, tørret eller som marmelade. For at få den bedste smagsoplevelse er det vigtigste, uanset blommesorten, at blommen er moden. Det er dér, den smager bedst, har en sød smag, er saftig og blød i konsistensen.

HVAD KAN BLOMMER BRUGES TIL?

Blommer er en fantastisk frugt, som desværre ofte bliver en overset ingrediens i desserter – det er en fejl! Man kan nemlig bruge frugten til mange geniale opskrifter. Prøv DEN GAMLE FABRIKs lækre blommemarmelade, som er sød og frisk i smagen. Smør den på en friskbagt, lun bolle eller smør lagkagebundene med den lækre blommemarmelade. Der er masser af muligheder.

Produkter med blommer