Blåbær

Blåbær er blå, faktisk næsten sorte, og er dækket af et vokslag, der giver skindet en lettere dugget overflade. Her er tale om relativt små bær, der vokser på 30-40 cm. høje buske med hvidlige blomster. Blåbær kendetegnes desuden ved en mild og aromatisk smag. De blåbær, som man kan købe friske i supermarkederne, er ofte af sorten Amerikanske blåbær. De adskiller sig fra Vilde nordiske blåbær ved, at de er betydeligt større med en vægt på ca. 2g. pr. bær. Derudover er de hvid-grønne indeni og skallen er forholdsvist hård.

Hvornår er der blåbærsæson?

Blåbærsæsonen er super kort, så blåbærrene kan faktisk kun plukkes i juli, august og september i Danmark.

Hvad kan man bruge blåbær til?

Prøv opskriften på pandekager med blåbær, hvor DEN GAMLE FABRIKs lækre blåbærmarmelade bruges i dejen. Hvis der er en fødselsdag rundt om hjørnet, så skal du prøve denne blåbærlagkage eller  minilagkager. Prøv også småkager med blåbærmarmelade, der har en helt speciel smag, som dine gæster vil elske.

Flere frugter og bær

Flere frugter og bær