Abrikos

Abrikosen har oprindelse fra Centralasien, hvor den har været dyrket i Kina i 4000-5000 år. Abrikosen vokser på abrikostræet, der har hvide blomster. Frugten har en gulorange farve med en sød og frisk smag. Abrikosen minder meget om ferskenen i dens udseende og smag. Rigtig mange kender abrikosen når den er tørret, hvor den har en sød og rund smag. Abrikosen er rig på vitaminer og kalium og indeholder også mange fibre.

Hvornår er der abrikossæson?

Dyrkning af abrikoser i det danske landskab kan være en udfordring, da abrikosen er en frugt, der kræver høje temperaturer. For at få succes med et abrikostræ kan det derfor være nødvendigt med et varmt drivhus, for at den lille, orange frugt kan vokse. Abrikossæsonen er lang og strækker sig fra maj til september måned.

Hvad kan man bruge abrikoser til?

Abrikoser er fantastiske at lave abrikosmarmelade af. Der er masser af muligheder for at tænke abrikoser ind i både det søde og salte køkken.

Flere frugter og bær

Flere frugter og bær