Rabarber

Rabarberen stammer fra området langs floden Volga i det sydlige Sibirien og blev først i Europa dyrket til madmæssig brug fra 1800-tallet. Rabarberen er en staude bestående af kraftige stængler med store blade. Det er de friske røde bladstængler der anvendes til marmelade.

Hvornår er der rabarbersæson?

Der er rabarbersæson i perioderne april-juni og august-oktober.

Hvad kan man bruge rabarber til?

Rabarber kan bruges i både det søde og salte køkken. Den gør sig særligt godt i vores marmelader, der kan bruges tærter, desserter og kager.

Marmelade og frugtdrik med rabarber

Flere frugter og bær

Gulerod

Gulerod Guleroden stammer oprindeligt fra Centralasien, f.eks. Afghanistan, men er i dag meget udbredt i …

Læs mere >

Ingefær

Ingefær Ingefær stammer fra Sydøstasien, og dyrkes i dag i hele verden men mest udbredt …

Læs mere >

Solbær

Solbær Solbær stammer fra Mellemeuropa, Himalaya og Centralasien. En reel dyrkning af solbær sker først …

Læs mere >

Abrikos

Abrikos Abrikosen har oprindelse fra Centralasien, hvor den har været dyrket i Kina i 4000-5000 …

Læs mere >

Mandarin

Mandarin Mandarinen er en citrusfrugt, med en mere sød og rund smag end andre citrusfrugter, …

Læs mere >

Rabarber

Rabarber Rabarberen stammer fra området langs floden Volga i det sydlige Sibirien og blev først …

Læs mere >

Kirsebær

Kirsebær Kirsebær har været dyrket i Kina i mere end 4000 år. Der eksisterer to …

Læs mere >

Jordbær

Jordbær Vilde jordbær findes over store dele af Amerika, Europa og Asien. Efter 1300-tallet begyndte …

Læs mere >

Appelsin

Appelsin Appelsinen stammer fra Kina og Indien og kom til Europa i slutningen af 1400-tallet. …

Læs mere >

Brombær

Brombær Brombær vokser vildt i de danske skove og findes desuden vildtvoksende i både Europa …

Læs mere >

Hindbær

Hindbær Hindbær vokser vildt i både Europa, Vestasien og Nordamerika og kan også findes i …

Læs mere >

Hyben

Hyben Hyben er den rødlige frugt af en rosenart kaldet Rosa Rugosa. Hyben findes vildtvoksende …

Læs mere >

Blåbær

Blåbær Blåbær er blå, faktisk næsten sorte, og er dækket af et vokslag, der giver …

Læs mere >