Hyldeblomst

Hylden vokser i hele Europa og Asien. Det er meterhøje buske eller små træer med klaser af hvide blomster. Hyldeblomsterne dufter fantastisk, og ved hjælp af kogende vand udtrækkes ekstrakten fra bærrene, hvorfra man får den dejlige smag. Hyldetræerne vokser i hele Danmark, og der findes forskellige arter af hyldetræer, hvoraf den mest populære er Sambu. Denne art har store klaser med mørkeblå små bær, som modner tidligt.

Hvornår er der hyldeblomstsæson?

Hylden blomstrer fra juni til juli, og de store klaser med bær kan plukkes fra august til oktober. Bærrene modnes efter blomsten er blomstret.

Hvad kan man bruge hyldeblomst til?

Hylden er især populær, når den laves til hyldeblomstsaft. Herefter kan hyldeblomstekstrakten bruges til saftevand, is eller desserter. DEN GAMLE FABRIK har udviklet en marmelade med citron og hyldeblomst. De syrlige citron er rigtig god sammen med den søde, milde hyldeblomstsmag. Vi anbefaler især at bruge marmeladen til små stykker flute smurt med friskost, eller små hapser med en god gedeost.

Flere frugter og bær

Flere frugter og bær