Minilagkager med solbær og blåbær

15 min.
4-6 stk.
Mellem

Ingredienser:

TIL 4-6 SMÅ LAGKAGER

INGREDIENSER:

  • 3 lagkagebunde (hjemmelavede lagkagebunde, se nedenfor)
  • 1 pakke kagecreme og 1 l mælk (hjemmelavet kagecreme, se nedenfor)
  • 1/2 l piskefløde
  • 1 glas DEN GAMLE FABRIK Solbær marmelade
  • 1 bakke friske blåbær

 

HJEMMELAVEDE LAGKAGEBUNDE:

  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • korn af 1/2 vaniljestang,
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g mel

 

HJEMMELAVET KAGECREME:

  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 pasteuriserede æg
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse

Sådan gør du:

TILBEREDNINGSTID: 15 MINUTTER - TID I KØLESKABET: 15-30 MINUTTER

1. Tag de færdigkøbte lagkagebunde eller lav dine egne på følgende måde:

a. Pisk æg, vanilje og sukker til en æggesnaps.
b.  Sigt melet og bagepulveret sammen og vend det forsigtigt i æggene.
c. Fordel dejen ud på 3 stykker bagepapir.
d. Bag dem ved 220 grader i 6-8 minutter.
e. Når bundene er færdige i ovnen, vendes de straks ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, så de ikke kommer til at hænge fast.

2. Med et glas eller en udstikker laves nogle små lagkagebunde af de 3 store lagkagebunde.
3. . Lav kagecremen som beskrevet på pakken, eller lav din egen på følgende måde:
a.  Bland vaniljen fra en vaniljestang, samt hele stangen sammen med mælken.
b. Varm mælken op til kogepunktet i en gryde.
c. Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål.
d. Pisk den varme mælk i lidt ad gangen og hæld cremen tilbage i gryden.
e. Varm cremen forsigtigt op til lige under kogepunktet under konstantomrøring, til cremen er tyk. Tag gryden af varmen og lad den færdigekagecreme afkøle ca. 15-30 minutter.

4. Pisk piskefløden til flødeskum.
5. Saml selv din lagkage, som du har lyst, med fx flødeskum og marmelade på et lag og kagecreme på et andet.
5. Server med friske blåbær.

TIP:  Server det til børnefødselsdagen og lad børnene samle deres egen lille lagkage.

Solbær

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON