Blåbærlagkage

Lagkagen er en elsket klassiker til fødselsdage og andre festlige anledninger. Her får du en nem opskrift på hjemmelavet blåbærlagkage med jordbærmarmelade og friske blåbær. Køb færdige lagkagebunde eller lav dem selv.

Behandlingstid
30

Portioner
8

Ingredienser

  • Kagecreme (se opskrift nedenfor)
  • ½ l piskefløde
  • 3 lagkagebunde (se opskrift nedenfor)
  • 1 Cremet Jordbærmarmelade
  • 1 vaniljestand
  • 1 bakke friske blåblær
  • 1 bundt frisk mynte
  • Flormelis

Hjemmelavet kagecreme

  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 pasteuriserede æg
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse

Hjemmelavede lagkagebunde

  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 tsk bagepulver
  • 124 g hvedemel

Opskrift

Lav kagecremen som beskrevet på pakken, eller lav din egen på følgende måde:
a. Bland vaniljen fra en vaniljestang, samt hele stangen sammen med mælken.
b. Varm mælken op til kogepunktet i en gryde.
c. Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål.
d. Pisk den varme mælk i lidt ad gangen og hæld cremen tilbage i gryden.
e. Varm cremen forsigtigt op til lige under kogepunktet under konstantomrøring, til cremen er tyk. Tag gryden af varmen og lad den færdigekagecreme afkøle ca. 15-30 minutter.

Pisk fløden til flødeskum.

Læg den første lagkagebund på et serveringsfad.

Læg et lag Cremet jordbærmarmelade, flødeskum og kagecreme på den nederste bund. Lagene må gerne blive blandet.

Læg en kagebund oven på og gør det samme som på den forrige.

Læg den øverste kagebund på og læg et tykt lag Cremet jordbærmarmelade på.

Pynt med friske blåbær og mynte og drys et fint lag flormelis over den færdige lagkage.

Stil lagkagen i fryseren i 10 min. for at få en flot skinnende overflade af Cremet jordbærmarmelade.