Solbær og solbær sæson

Solbær stammer fra Mellemeuropa, Himalaya og Centralasien. En reel dyrkning af solbær sker først fra Middelalderen. Bærrene sidder i klaser på buske og har en meget mørk, næsten sort farve; smagen er stærk og syrlig.

 

Læs mere

Hvornår er der solbærsæson?

Solbær har faktisk de bedste vækstbetingelser i Danmark, som gør modningsprocessen ekstra lang og giver smagfulde og flotte solbær. De bedste måneder for solbærrene at vokse er i juni og juli måned. Her er solbærrene i sæson, hvilket betyder at de er sødest og flottest i farven. Men bærrene begynder allerede at vokse frem på buskene i april måned, men er først klar til at blive plukket i juni og juli.

Hvad kan man bruge solbær til?

Solbær er rigtig lækkert at bruge i desserter, da det giver en flot farve og tilsætter smagen lidt syre.

Prøv opskriften på pandekager med vaniljeis, syltetøj, solbær og Jamaica rom. Den søde solbærmarmelade er blandet op med rom fra Jamaica, som giver desserten en helt fantastisk smag. Marmeladen med solbær og rom kan med fordel bruges til hjemmelavet knækbrød med camembert

Hvis du er mere til den klassiske, søde solbærmarmelade, så prøv opskriften på havregrynsvafler med Ben Lomond solbær marmelade og cremefraiche. Marmeladen har en intens smag af solbær og en flot, dyb, lilla farve.

Historien om Den Gamle Fabrik

SÆSON

JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC

FIND FLERE BÆR