Havregrynsvafler

De mættende vafler med fibre fra havregryn er perfekte som dessert eller på brunchmenuen. Vi har serveret de sprøde havregrynsvafler med creme fraiche og solbærmarmelade, der sætter prikken over i’et.

Behandlingstid
20 min.

Portioner
4

Ingredienser

  • 40 g havregryn
  • 80 g hvedemel
  • 1 ½ spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 knsp bagepulver
  • 1 tsk revet appelsinskal
  • ½ stang vanilje
  • 1.25 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 150 g Solbærmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK
  • 2 dl creme fraiche 18%

Opskrift

Bland havregryn, hvedemel, sukker, salt, bagepulver, revet appelsinskal og vaniljekorn i en skål.

Rør med mælk og tilsæt et æg af gangen.

Rør 35 g smeltet smør i og lad dejen hvile på køl i 30 min.

Varm vaffeljernet godt igennem, og smør det med smeltet smør.

Hæld vaffeldejen på og lad dem bage i ca. 3 minutter til vaflerne er gyldne.

Server havregrynsvafler med solbærmarmelade og creme fraiche.