Ribs og ribs sæson

Ribsbusken vokser overalt i Norden og formodes at stamme herfra, hvor den har været dyrket siden middelalderen. De tidligste fund af ribs dateres helt tilbage til jernalderen. Bærrene sidder i klaser, er flotte røde og har en let bitter smag, der sammen med sukker giver den perfekte smag. Smagen er velegnet som tilbehør til mange typer af middagsretter.

 

Læs mere

Hvornår er der ribssæson?

Ribssæsonen starter i juni og slutter i august. Ribs vokser på buske, som ikke bliver særligt høje, men kan sagtens give en god høst alligevel. Busken får smukke, hvide blomster når den blomstrer. Det er super nemt at have ribs i haven, da det ikke kræver meget andet pleje end lidt vand, gødning og en beskæring i ny og næ.

Hvad kan man bruge ribs til?

Ribs smager rigtig godt i søde desserter, da ribs er syrlige og derved giver det søde modspil. De kan både bruges friske eller som marmelade.

Prøv opskriften på DEN GAMLE FABRIKs klassiske rugbrødskage med boysenbærmarmelade. Rugbrødslagkagen pyntes med friske ribs og frisk mynte, som giver kagen lidt ekstra bid til de andre søde ingredienser. Eller prøv denne opskrift på is med marmelade og friske bær, hvor der også bruges friske ribs som pynt.

Du kan også prøve den cremede marmelade af rondom ribs. Ribsmarmeladen giver dig smagen af sommer, når de sure bær kombineres med den søde marmelade. Brug marmeladen på det lune brød.

Hvis du gerne vil bruge ribs til maden, så er ribsgelé et genialt tilbehør til varme kødretter, som kræver lidt syre og friskhed.

 

Historien om Den Gamle Fabrik

SÆSON

JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC

FIND FLERE BÆR