Opbevaring

Vores marmeladeglas har den perfekte størrelse til at opbevare diverse hjemmebrygget lækkerier. Bliv inspireret til, hvilke hjemmelavet godter der kan proppes i dine tomme marmeladeglas – og få opskrifterne lige her hos os.

Blyantholder

Lad børnene dekorere deres egne blyantholdere til hjemmeskolen. Brug hvad du lige har i skabene fx. maling, dekorationstape samt evt. pynt og perler, der kan limes på. Til teenageværelset er de skrappe kontrastfarver ofte ikke i så høj kurs, så her kan du blande lidt mere spændende farver, ved at tilsætte en lille smule sort til fx. rød, blå eller grøn. Sæt evt. bogstaver på glassene med dekorationstape.

 

Krea-glas

Hold styr på alle smådelene i krea-skabet med tomme marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik. Del fx børnenes perler op i farver, så det er nemt at få et overblik og finde den helt rigtige farve. Du kan også nemt undgå sammenfiltret gavebånd og snore ved at opbevare dem i tomme marmeladeglas: Bor et hul i låget, læg snoren/gavebåndet i glasset og træk enden ud gennem hullet i låget.

Rigtig god fornøjelse med dine kreative projekter!

Opbevaringsglas

Hold styr på vatpinde, små tuber øjencreme og andet skønhedsgrej i smukke glas. Du skal bruge 2-3 tomme marmeladeglas fra Den gamle Fabrik, store træperler og guldmaling. Lim en træperle på hvert låg med sekundlim og lad tørre. Du kan evt. slibe kuglen lidt flad i bunden først, for bedre hæftning. Mal perle og låg med guldmaling og lad dem tørre.

Så nemt har du smukke opbevaringsglas, der er en fryd for både skønheden og øjet.

Saltscrub

Trænger din hud til et løft efter vinterens kulde, eller blot lidt ekstra næring, så forkæl dig selv med en lækker salt scrub eller to. Du kan nemlig lave dem helt selv, og tomme marmeladeglas er den perfekte måde at opbevare dem på!

Sådan gør du: Fyld et tomt marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik 2/3 dele op med salt og hæld olie over til det dækker. Du kan bruge atlanterhavssalt, himalayasalt eller helt almindelig hvidt køkkensalt. Groft salt er godt til fødderne, fint salt er bedst til kroppen. Både hvedekimolie og mandelolie er godt til huden, men du kan også bruge anden olie efter ønske. Sæt evt. duft på med et par dråber duftolie og fx rosenblade, morgenfrue, blå kornblomst eller lavendel.

Krydderurter til køkkenet

Byd foråret indenfor med duftende krydderurter i vindueskarmen, lige til at bruge i madlavning og maden. Plant krydderurter i tomme marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik og lav selv fine etiketter eller skriv direkte på glasset med en Posca-tus eller lignende.

Krydderurterne pynter både i køkkenet og på tallerkenen.

Eftermiddagssnacksene

Brug de tomme marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik til din favorit te og sundere snacks som eksempelvis nødder, rosiner mv. Når glassene står fremme er det nemmere at vælge de gode og nærende sunde snacks. Dekorer glassene med pæne etiketter enten håndskrevne eller printet fra din computer, og pynt gerne te-glassene med lidt farvet snor og en lille træpind.

Kryddersnaps

Vores marmeladeglas egner sig strålende til opbevaring af hjemmebrygget kryddersnaps. Skold det tomme marmeladeglas med kogende vand, så det er helt rent. Put de smagsgivende ingredienser, du ønsker, I glasset og fyld det derefter med vodka. Lad det trække I mindst 2 døgn på køl. Inden servering sies de smagsgivende ingredienser fra. Nydes afkølet.

 

Syltede rødløg

Et tomt marmeladeglas kan også bruges til en god portion syltede rødløg. Skold et tomt marmeladeglas med kogende vand, så det er helt rent. Skær 4 rødløg i fine skiver og kom dem i glasset. Kog 4 dl æblecidereddike og 1 dl sukker op i en gryde, sammen med 1 spsk. hele peberkorn og 3-5 laurbærblade. Hæld den kogende eddikelage over rødløgene, luk glasset og opbevar køligt.