Opbevaring

Vores marmeladeglas har den perfekte størrelse til at opbevare diverse hjemmebrygget lækkerier. Bliv inspireret til, hvilke hjemmelavet godter der kan proppes i dine tomme marmeladeglas – og få opskrifterne lige her hos os.

snaps

Kryddersnaps

Vores marmeladeglas egner sig strålende til opbevaring af hjemmebrygget kryddersnaps. Skold det tomme marmeladeglas med kogende vand, så det er helt rent. Put de smagsgivende ingredienser, du ønsker, I glasset og fyld det derefter med vodka. Lad det trække I mindst 2 døgn på køl. Inden servering sies de smagsgivende ingredienser fra. Nydes afkølet.

Se opskrift

Syltede rødløg

Et tomt marmeladeglas kan også bruges til en god portion syltede rødløg. Skold et tomt marmeladeglas med kogende vand, så det er helt rent. Skær 4 rødløg i fine skiver og kom dem i glasset. Kog 4 dl æblecidereddike og 1 dl sukker op i en gryde, sammen med 1 spsk. hele peberkorn og 3-5 laurbærblade. Hæld den kogende eddikelage over rødløgene, luk glasset og opbevar køligt.

Se opskrift
roedloeg
kaffe

Iskaffe

Hvorfor ikke bruge vores marmeladeglas til en kop ‘coldbrew’, eller måske to? Hæld 13 g kværnet kaffe i et tomt marmeladeglas, og fyld med 250 g koldt vand. Skru låget på og ryst et par gange, inden glasset stilles på køl natten over. Fyld et glas med isterninger og si indholdet fra marmeladeglasset over, så kaffegrumset fjernes.