Påske

Slip kreativiteten løs og spred stemning og glæde i påsken. Lav smukke påskedekorationer ved at dekorere dine tomme marmeladeglas. Vi viser dig, hvordan du og familien kan bruge vores marmeladeglas til at lave jeres helt egen egen påskepynt.

Påskevase

Spred påskestemningen i hjemmet, eller sæt lidt påskestemning på bordet. Brug dit tomme marmeladeglas til at lave en fin påskevase!

Mal et tomt marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik i en fin lysegul farve. Du kan fx bruge hobbylak fra Panduro. Når malingen er tør tegnes øjnene på med en sprittus eller Posca-tusser. Næbbet laves af et lille stykke orange karton, der foldes og klippes til en trekant og limes på.

Bind bast snor omkring toppen af glasset og sæt en buket friske forårsblomster eller påskeliljer i.

Pift påskebordet op!

Pift dine tomme marmeladeglas op med en smule kærlighed, og brug dem som dekorativt pynt og bestikholder på dit påskebord! Bind lidt bast-snor omkring et tomt marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik og afslut med en sløjfe. Sæt en buket friske krydderurter på påskebordet og lad store og små pynte deres mad selv med en dekorativ og spiselig buket, der både pynter og smager. De tomme marmeladeglas kan også bruges til bestik og servietter.

Farverige påskevaser

Lav din egen smukke påskevase af dine tomme marmeladeglas. Lad dem skabe stemning og hygge på bordet til årets påskefrokoster.

Hæld lidt maling i bunden af glasset og drej det forsigtigt rundt, til alt er dækket. Mal forsigtigt indersiden af den øverste kant med en pensel. Brug en vandfast maling og husk at tjekke tørretiden, så farven ikke smitter af.

Gaveglas

Genbrug tomme marmeladeglas som smukke påskeæg, fyldt med søde godter. Det vil skabe glæde hos børn (og voksne) i alle aldre.

Fyld et rengjort marmeladeglas med lækkerier og dekorér det med tuscher, maling, et fint bånd og måske en lille blomst fra haven. Slip fantasien løs og brug hvad du lige har af smukke ting i skuffer og skabe.

Påskeæg

Ønsk god påske til venner, familie og gode naboer ved at stille en lille påskeoverraskelse på deres dørtrin.

Klip en figur ud i malertape og sæt den midt på glasset. Mal hele glasset – også hen over malertapen – og lad tørre. Når malingen er helt tør, fjernes malertapen, så motivet afsløres. Fyld glasset med påskegodter og bind en sløjfe om.

Karsekyllinger

En hyggelig og kreativ påskeaktivitet med børnene. Se i videoen, hvordan I nemt kan bruge vores marmeladeglas til at lave de fineste karsekyllinger.