Dekoration

Dekoration

Dekoration

Du kan bruge dine tomme marmeladeglas til mange ting, når de er tømt for smagfuld marmelade. Den Gamle Fabrik vil inspirere til at du genbruger dit glas, og derfor har vi skabt dette univers for at inspirere til genbrug af de fine glas! Brug dem f.eks. som vaser og lysestager i indretningen eller som lanterner i haven eller indendørs, til at skabe en hyggelig stemning.

Vaser

Brug Den Gamle Fabriks glas som dekorative vaser. Marmeladeglassene har en størrelse og form, som gør dem velegnet som vase. Det er en nem måde at skabe en hyggelig stemning i hjemmet.

Fjern etiketten med kogende vand og en lille kniv. Limresterne kan fjernes med lidt olie på en klud. Herefter kan glasset evt. vaskes i opvaskemaskinen. Sammensæt en lille buket af blomster fra egen have eller fra vejkanten.

Plantehænger

Genbrug dit glas til at lave en fin plantehænger! Med lidt bast-snor og et tomt marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik, kan du nemt lave en flot plantehænger, som kan proppe forårsfarver i køkkenet eller på badeværelset!

Du skal bruge 8 ens snore på ca. 1,25 meter. Saml alle snorene og slå en knude på dem ca. 10 cm fra bunden. Del nu snorene op i bundter af to og bind dem sammen med en knude ca. 5 cm over den nederste store knude – de skal kunne nå op lige over bunden af marmeladeglasset. Tag en snor fra hvert bundt og bind dem sammen med en snor fra bundet ved siden af. Knuden skal ligge ca. 2/3 oppe på glasset. Gentag hele vejen rundt med i alt 4 knuder. Saml alle snore i toppen med en stor knude. Sæt herefter en smuk plante i marmeladeglasset og fyld evt. op med jord. Herefter skal den blot hænges op, eksempelvis i et vindue eller på terrassen.

Krydderurter

Byd foråret indenfor med duftende krydderurter i vindueskarmen, lige til at bruge i madlavning og maden. Plant krydderurter i tomme marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik og lav selv fine etiketter eller skriv direkte på glasset med en Posca-tus eller lignende. Krydderurterne pynter både i køkkenet og på tallerkenen.

Til eftermiddagssnacksene

Brug de tomme marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik til din favorit te og sundere snacks som eksempelvis nødder, rosiner mv. Når glassene står fremme er det nemmere at vælge de gode og nærende sunde snacks. Dekorer glassene med pæne etiketter enten håndskrevne eller printet fra din computer, og pynt gerne te-glassene med lidt farvet snor og en lille træpind.

Saltscrub

Trænger din hud til et løft efter vinterens kulde, eller blot lidt ekstra næring, så forkæl dig selv med en lækker salt scrub eller to. Du kan nemlig lave dem helt selv, og tomme marmeladeglas er den perfekte måde at opbevare dem på!

Sådan gør du: Fyld et tomt marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik 2/3 dele op med salt og hæld olie over til det dækker. Du kan bruge atlanterhavssalt, himalayasalt eller helt almindelig hvidt køkkensalt. Groft salt er godt til fødderne, fint salt er bedst til kroppen. Både hvedekimolie og mandelolie er godt til huden, men du kan også bruge anden olie efter ønske. Sæt evt. duft på med et par dråber duftolie og fx rosenblade, morgenfrue, blå kornblomst eller lavendel.

Krukker

Hold styr på vatpinde, små tuber øjencreme og andet skønhedsgrej i smukke glas. Du skal bruge 2-3 tomme marmeladeglas fra Den gamle Fabrik, store træperler og guldmaling. Lim en træperle på hvert låg med sekundlim og lad tørre. Du kan evt. slibe kuglen lidt flad i bunden først, for bedre hæftning. Mal perle og låg med guldmaling og lad dem tørre.

Så nemt har du smukke opbevaringsglas, der er en fryd for både skønheden og øjet.

Dekorative lanterner

Brug dine tomme marmeladeglas fra Den Gamle Fabrik til at skabe lidt stemning i stuen eller på terrassen. Sådan gør du: Klip silkepapir i kontrastfarver i spidse trekanter. Pensel marmeladeglasset med et tyndt lag decoupage-lim og sæt trekanterne på. Lad tørre ca. 10 minutter og mal forsigtigt over med lidt decoupage-lim inden du fylder de tomme huller ud med et nyt lag silkepapirstrekanter. Lad trekanterne overlappe hinanden lidt. Lad tørre og sæt et fyrfadslys i, og lad hyggestemningen sprede sig!

Hæklede urtepotteskjulere

Det kan være svært at finde urtepotter i den helt rigtige farve eller i det rigtige mønster, men heldigvis kan du bruge vores marmeladeglas som urtepotter og hækle dine helt egne unikke urtepotteskjulere til dem.

Alt du skal bruge er en hæklenål i str. 2,5 og en rulle bomuldsgarn, der passer i størrelsen. Slå ca. 65 luftmasker op, så det passer med omkredsen af marmeladeglasset og saml til en ring med en kædemaske. Hækl fastmasker hele vejen rundt indtil skjuleren har den ønskede højde.
Du kan evt. skifte farve én eller flere gange undervejs.

Sparebøsse

Det er ikke altid sjovt, at skulle spare penge op til noget man rigtig gerne vil have, for det betyder som regel, at man skal vente et stykke tid, før man kan købe det. Men ventetiden behøver ikke nødvendigvis være kedelig. Du kan lave din helt egen sparebøsse med en måler, hvor du hele tiden kan følge udviklingen i din opsparing. Du kan endda lave en sparebøsse for hver ting du ønsker dig og se hvad du først får råd til.

Dekorér et tomt marmeladeglas med udklip fra gamle blade. Lim dekorationen på med limstift eller decoupagelim. Med en Posca tusch kan du lave en måler, der viser hvor langt du er kommet i din opsparing.