Disse nøddemedaljer er en ægte fryd for øjet. Og så smager de himmelsk. Byg de smukkeste, små kreationer med sprøde bunde og toppe af mandler, fyld af marmeladecreme i de flotteste farver og chokoladeovertræk på toppen. Ideelle som portionsanrettede desserter eller som kagen til kaffen.
Pisk æggehvider næsten stive med salt. Tilsæt sukker og pisk til en sej masse. Vend de hakkede nødder i massen. Læg bagepapir på en bageplade og spray/smør med olie.
Bred massen ud på bagepladen, så der kan udstikkes 16 stk. bunde på ca. 7 cm i diameter.
Bag ved 175 grader i 30 minutter. (til de er gyldne). Udstik de 16 bunde straks; mens dejen stadig er varm. Smelt derefter chokolade i et vandbad og smør på 8 af bundene.
Sæt husblads i blød i vand. Varm det i et vandbad, og lad det afkøle lidt.
Pisk fløden. Skrab vaniljekornene ud og bland det med sukker, så det ikke klumper.
Blend DEN GAMLE FABRIK hindbærmarmelade til pure, og vend det i fløde sammen med citronskal og vanilje.
Tag lidt af cremen og bland det i den lune husblas. Vend denne blanding rundt i cremen. Hæld cremen i en sprøjtepose, og sæt det på køl i en time, så konsistensen passer til at sprøjte på bundene. Cremen lægges på 8 bunde.
Ovenpå lægges bunde overtrukket med chokolade. Pynt med mynteblade på toppen.
Anvend evt. papirforme til bundene i stedet for at udstikke dem.
Knus resterne fra bagepladen og brug det som topping på desserter.