Nøddemedaljer

Disse nøddemedaljer er en ægte fryd for øjet. Og så smager de himmelsk. Byg de smukkeste, små kreationer med sprøde bunde og toppe af mandler, fyld af marmeladecreme i de flotteste farver og chokoladeovertræk på toppen. Ideelle som portionsanrettede desserter eller som kagen til kaffen.

Behandlingstid
60 min.

Portioner
8

Ingredienser

Bunde

  • 4 æggehvider
  • 125 g sukker
  • 150 g hakkede mandler
  • 50 g overtrækschokolade
  • 1 knsp. salt

Creme

  • 3 blade husblas
  • 2 dl piskefløde
  • ½ stang vanilje
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk revet citronskal
  • 150 g Hindbærmarmelade

Opskrift

Pisk æggehvider næsten stive med salt. Tilsæt sukker og pisk til en sej masse. Vend de hakkede nødder i massen. Læg bagepapir på en bageplade og spray/smør med olie.

Bred massen ud på bagepladen, så der kan udstikkes 16 stk. bunde på ca. 7 cm i diameter.

Bag ved 175 grader i 30 minutter. (til de er gyldne). Udstik de 16 bunde straks; mens dejen stadig er varm. Smelt derefter chokolade i et vandbad og smør på 8 af bundene.

Sæt husblads i blød i vand. Varm det i et vandbad, og lad det afkøle lidt.

Pisk fløden. Skrab vaniljekornene ud og bland det med sukker, så det ikke klumper.

Blend DEN GAMLE FABRIK hindbærmarmelade til pure, og vend det i fløde sammen med citronskal og vanilje.

Tag lidt af cremen og bland det i den lune husblas. Vend denne blanding rundt i cremen. Hæld cremen i en sprøjtepose, og sæt det på køl i en time, så konsistensen passer til at sprøjte på bundene. Cremen lægges på 8 bunde.

Ovenpå lægges bunde overtrukket med chokolade. Pynt med mynteblade på toppen.

Tip

Anvend evt. papirforme til bundene i stedet for at udstikke dem.

Knus resterne fra bagepladen og brug det som topping på desserter.