Fødselsdagsboller

Disse festligt dekorerede fødselsdagsboller er et sikkert hit til børnefødselsdagen. Prøv denne nemme opskrift på søde boller med fyld af creme og marmelade. Lad børnene slå sig løs med glasur og pynt i alle regnbuens farver.

Behandlingstid
120 min.

Portioner
12

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 dl lun mælk
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 knsp salt
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2.5 dl mælk
  • 12 tsk Hindbærmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Opskrift

Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i.

Smuldr smøret i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme.

Rør gærblandingen i dejen og rør den grundigt med en ske.

Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig.

Lad dejen hvile i 15 min.

Pisk æg, sukker, hvedemel og vanille sammen.

Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen under konstant piskning.

Hæld det hele tilbage i gryden og bring cremen i kog under omrøring.

Rul dejen ud ca. 30x40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm.

Læg en god skefuld kagecreme samt marmelade midt på hvert kvadrat.

Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet i midten.

Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.

Pensel bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 min.

Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200°C.

Pynt de lune boller med din yndlingsglasur og krymmel.

Tip

Frys eventuelt bollerne ned til senere, lun dem lidt i ovnen inden servering og pyntning.