Blomsterbrød

Vil du imponere dine gæster med smukt bagværk? Her får du en nem opskrift på smukke og søde blomsterbrød med fyld af marcipan og honningmarmelade – vælg mellem hindbær, appelsin og skovbær.

Ingredienser

Marmeladefyld

Blomsterbrød

  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 60 g sukker
  • 350 g hvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 75 g marcipan

Topping

  • 1 æggehvide
  • perlesukker

Opskrift

Skyl citronen, og riv skallen. Bland marmelade, citronskal, chiafrø og hindbær i små glas, og rør det godt sammen. Sæt marmeladeblandingen på køl i mindst 2 timer.

Smuldr gæren i en skål. Varm mælken i en gryde, indtil den er 37°. Hæld mælken over gæren i skålen, og rør rundt med en træske, indtil gæren er opløst. Bland æg, salt, kardemomme, sukker og mel i dejen, og ælt den sammen i 5 minutter. Brug gerne en røremaskine.

Skær smørret i skiver. Skær små huller i dejen i skålen med en kniv, og fordel smørret i hullerne. Ælt dejen i yderligere 10 minutter, til den er smidig. Lad dejen hæve overdækket i 45 minutter.

Del dejen i 16 stykker. Rul stykkerne ud til cirkler med en kagerulle, ca. 10 cm i diameter. Drys lidt ekstra mel på bordet, hvis dejen klistrer til bordet eller kagerullen. Riv en smule marcipan på den grove side af et rivejern i midten af dejcirklen, og læg derefter 1 tsk. marmeladefyld over marcipanen.

Brug en skarp kniv, og skær fire snit ind til fyldet. Det er vigtigt, at du ikke skærer hele vejen ind til midten, men stopper, hvor fyldet er, så du får fire kvarter, der hænger sammen i midten.

Fold den øverste og nederste del dej over fyldet i midten som blomsterblade. Fold derefter dejen i siderne over midten, så det ligner en bomsterknop. Læg de små brød i muffinforme, og lad dem hæve overdækket i 30 minutter.

Tænd ovnen på 225°. Pisk æggehviden sammen, og pensl de små brød. Drys perlesukker på toppen af brødene, og bag dem 8-10 minutter i ovnen.