Stikkelsbærtærte

Vores marmelader egner sig særligt godt til den klassiske søde tærte. Prøv vores opskrift på tærten med marcipan, stikkelsbærmarmelade og pisket creme fraiche. Hvis du ikke er så meget til stikkelsbær, kan du vælge en hvilken som helst anden marmelade. Servér den også gerne med friske bær fra haven.

Behandlingstid
90 min.

Portioner
4

Ingredienser

Bund

  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 knsp salt

Fyld

Opskrift

Skær smør i små tern, og smuldr det i melet.

Tilsæt sukker, æg og salt, og saml det hurtigt til en ensartet dej. Hvis dejen smuldrer, så saml med lidt vand. Hvil dejen ca. 45 min. i køleskabet.

Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform (26 cm i diameter).

Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukker og pisk til det bliver sejt.

Vend marmeladen, den revne marcipan og vaniljekorn i blandingen.

Fordel blandingen i tærtebunden og drys mandelflager over.

Bag tærten i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 30 minutter. Lad tærten afkøle.

Server stikkelsbærtærte med pisket cremefraiche 38%.