Rødbedeboller med creme og marmelade

Behandlingstid
1 time 30 minutter

Portioner
15

Ingredienser

Dejen

  • 2.5 dl lunken vand
  • 1.5 dl skyr
  • 50 g gær
  • 2-3 rødbeder
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1-2 spsk sukker
  • ca. 500 g hvedemel

Marmelade

Kagecreme

  • 1 brev kagecreme

Opskrift

Skræl rødbederne og skær dem i stykker.

Blend rødbederne med en smule vand indtil de får en cremet konsistens uden klumper.

Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri.

Tilsæt skyr, rødbederne, sukker, vaniljesukker og rør det hele sammen.

Herefter røres hvedemel i lidt ad gangen og dejen æltes til den er sammenhængende og smidig, men stadig lidt klistret.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Det er muligt at lave din egen kagecreme, men en nemmere løsning er at købe et brev kagecreme. Her skal du blot følge fremgangsmåden, der står på brevet.

Når kagecremen er klar til brug, hældes dejen ud på et bord med lidt mel på. Dejen deles op i det ønskede antal boller, som efterfølgende formes og trykkes flade.

Vaniljecremen og marmeladen fordeles i midten af bollerne, hvorefter dejen foldes rundt om, så de er lukket.

Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 minutter, eller til de lyder hule, når man banker på bunden af dem.

Tip

Server bollerne for dine gæster mens de stadig er lune.