Minilagkager

Minilagkagen er en klassisk lagkage i portionsstørrelser, og den er et genialt alternativ til den traditionelle, store version. Med denne opskrift kan du lave de sødeste små lagkager med en skøn, hjemmelavet kagecreme, flødeskum, marmelade og friske bær. Du kan lave lagkagebundene selv eller købe dem færdige. Vi har brugt solbær og blåbær, men de små anretninger kan varieres med et hav af forskellige marmelader og bær, så der er noget for enhver smag.

Behandlingstid
15 min.

Portioner
5

Ingredienser

Lagkagebund

  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 task bagepulver
  • 125 g hvedemel

Kagecreme

  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 pasteuriserede æg
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse

Opskrift

Lagkagebunde:
a) Pisk æg, vanilje og sukker til en æggesnaps.
b) Sigt melet og bagepulveret sammen og vend det forsigtigt i æggene.
c) Fordel dejen ud på 3 stykker bagepapir. Bag dem ved 220 grader i 6-8 minutter.
e) Når bundene er færdige i ovnen, vendes de straks ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, så de ikke kommer til at hænge fast.

Med et glas eller en udstikker laves nogle små lagkagebunde af de 3 store lagkagebunde.

Lav kagecremen som beskrevet på pakken, eller lav din egen på følgende måde:
a.) Bland vaniljen fra en vaniljestang, samt hele stangen sammen med mælken.
b) Varm mælken op til kogepunktet i en gryde.
c) Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål.
d) Pisk den varme mælk i lidt ad gangen og hæld cremen tilbage i gryden.
e) Varm cremen forsigtigt op til lige under kogepunktet under konstantomrøring, til cremen er tyk. Tag gryden af varmen og lad den færdigekagecreme afkøle ca. 15-30 minutter.

Pisk piskefløden til flødeskum.

Saml selv din lagkage, som du har lyst, med fx flødeskum og marmelade på et lag og kagecreme på et andet.

Server med friske blåbær.

Tip

Server det til børnefødselsdagen og lad børnene samle deres egen lille lagkage.