Appelsinlagkage

Lagkagen er en elsket klassiker til fødselsdage og andre festlige anledninger. Her får du en nem opskrift på en lækker appelsinlagkage med marmelade, råcreme og chokolade.

Behandlingstid
20 min.

Portioner
4

Ingredienser

Creme

  • 2 stk. Æggeblommer
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 3 dl piskefløde

Lagkage

Topping

  • 50 g Nøddeflager
  • 3.5 dl piskefløde

Opskrift

Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.

Pisk piskefløde stiv og vend den i æggemassen.

Stænk 2 lagkagebunde (de to nederste) med appelsinsaft fra appelsinen.

Smør DEN GAMLE FABRIK appelsinmarmelade ud over den nederste bund.

Fordel 1/3 af cremen på nederste bund.

Læg næste bund over og fordel igen 1/3 creme herpå.

Strø makroner og chokolade på dette lag.

Kom øverste bund på, og læg herpå resten af cremen.

Pisk 3 ½ dl piskefløde til flødeskum og kom den i en sprøjtepose.

Pynt lagkagen med nøddeflager og flødeskum som du har lyst.