Appelsinlagkage

Lagkagen er en elsket klassiker til fødselsdage og andre festlige anledninger. Her får du en nem opskrift på en lækker appelsinlagkage med marmelade, råcreme og chokolade.

Behandlingstid
20 min.

Portioner
4

Ingredienser

Creme

  • Æggeblommer
  • Sukker
  • Vaniljekorn
  • 3 dl piskefløde

Lagkage

Opskrift

Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.

Pisk 3 dl piskefløde stiv og vend den i æggemassen.

Stænk 2 lagkagebunde (de 2 nederste lag) med appelsinsaft.

Smør DEN GAMLE FABRIK appelsinmarmelade ud over den nederste bund.

Fordel 1/3 af råcremen på nederste bund.

Læg næste bund over og fordel igen 1/3 råcreme herpå.

Strø makroner og chokolade på dette lag.

Kom øverste bund på, og læg herpå resten af råcremen.

Pisk 3 ½ dl piskefløde til flødeskum og kom den i en sprøjtepose.

Pynt lagkagen med nøddeflager på råcremen og flødeskum på kanten.