Historien om Den Gamle Fabrik

Det er ikke uden grund, at DEN GAMLE FABRIK har eksisteret i mere end 175 år. DEN GAMLE FABRIK har gennem generationer været synonym med smagen af ægte marmelade. Selvom mange år er gået, holder vi stadig fast i de gode gamle håndværksprincipper og går aldrig på kompromis med udvælgelse af kun de allerbedste bær og frugter.  Produktionen foregår stadig i åbne gryder uden kogning - det er den absolut mest skånsomme måde at behandle de fine bær og frugter på. Marmeladen hældes forsigtigt på glas. At passe på og bevare smagen i bær og frugter er det vigtigste for DEN GAMLE FABRIK, idet kun med skånsom behandling opnår man den bedste smag i marmeladen. Det er det, vi har gjort i over 175 år - og det vil vi fortsætte med!

DEN GAMLE FABRIK-mærket har sine rødder helt tilbage i 1834 til Jordbærkælderen på Strøget i København. Jordbærkælderen var stedet, hvor kræsne københavnere og provinsboere søgte hen for at købe udsøgte friske bær og frugter. I tilknytning til salget af bær og frugter kunne kunderne i en tilstødende sommerrestaurant købe kaffe, te, hjemmelavet is, frugtdesserter og lagkage.

DEN OPRINDELIGE RECEPT
Efter 1922 blev sommerrestauranten til en helårsrestaurant, der serverede jordbær med fløde i sæsonen og rødgrød med fløde hele året rundt. Senere blev der etableret en marmeladefabrik, hvor der blev produceret marmelade på gammeldags glas med brune og hvide etiketter - som det stadig kendes i dag. Fremstillingen bestod af en meget nænsom behandling af bærrene i åbne gryder efter Jordbærkælderens helt egen recept - en fremstillingsmåde, der ligeledes kendetegner DEN GAMLE FABRIK marmelade i dag. Fra 1979 blev varemærket DEN GAMLE FABRIK anvendt på marmeladeprodukterne.

Fra mark til bord

SE FILMEN    

Stolte syltetraditioner