Trifli

Triflien er en alletiders dessert, som både store og små kan lide. Vi giver dig opskriften på en nem jordbær-rabarber-trifli med makroner, kagecreme, marmelade og friske bær. Vi giver dig også opskriften på hjemmelavet kagecreme, hvis du ønsker at lave den selv.

Behandlingstid
20 min.

Portioner
4

Ingredienser

Hjemmelavet kagecreme

  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 pasteuriserede æg
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse

Opskrift

Lav kagecremen som beskrevet på pakken, eller lav din egen på følgende måde:
a. Bland vaniljen fra en vaniljestang, samt hele stangen sammen med mælken.
b. Varm mælken op til kogepunktet i en gryde.
c. Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål.
d. Pisk den varme mælk i lidt ad gangen og hæld cremen tilbage i gryden.
e. Varm cremen forsigtigt op til lige under kogepunktet under konstantomrøring, til cremen er tyk. Tag gryden af varmen og lad den færdigekagecreme afkøle ca. 15-30 minutter.

Knus en håndfuld makroner til hver portion trifli og kom makronerne i 4 portionsglas.

Læg 2 spsk jordbær/rabarbermarmelade ovenpå.

Pisk fløden til flødeskum.

Læg 2 spsk flødeskum på kagecremen.

Pynt med lidt knuste makroner, friske jordbær og lidt frisk mynte.

Tip

Server evt. desserten i DEN GAMLE FABRIK Cremet marmeladeglas.