Traditionel Cheesecake

Synes du ligesom os, at den traditionelle cheesecake trænger til en omgang ægte dansk kærlighed? Her finder du vores bud på en ægte dansk-inspireret-cheesecake, som selvfølgelig indeholder marmelade fra Den Gamle Fabrik, for der findes intet mere dansk end Den Gamle Fabrik. Du kan både bruge marmeladen som pynt på toppen eller tilføje marmeladen i selve kagen, uanset hvad giver det en fantastisk smag. I denne opskrift har vi brugt vores Cremet Hindbærmarmelade uden hele bær og kerner som topping på en skøn traditionel cheesecake.

Behandlingstid
12

Portioner
10

Ingredienser

Kiksebund

  • 250 g digestive kiks
  • 120 g smør

Flødeostecreme

  • 400 g neutral flødeost
  • 120 g flormelis
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 0.5 l piskefløde
  • 1 spsk citronsaft

Topping

  • 1 plade mørk chokolade
  • 8 spsk Den Gamle Fabrik marmelade

Opskrift

Mas eller bank kiksene helt fint

Smelt smørret og bland det sammen med kiksene til en ensartet masse.

Hæld kiksemassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden. Pres kiksemassen godt ned i bunden og sæt formen i køleskabet.

Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål.

Pisk fløden til skum i en anden skål.

Vend flødeskum og ostecremen sammen stille og roligt, så det forbliver luftigt.

Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden.

Kom derefter marmelade fra Den Gamle Fabrik, i en lille frysepose og klip et lille hul.

Sprøjt marmeladen rundt i en stor cirkel på kagen.

Tag en lille stegenål, og lav små cirkler i marmeladen som et lille mønster.

Stil kagen på køl natten over.

Pynt yderligere med grofthakket chokolade.

Tip

Du kan med fordel tilføje marmelade til flødeostecremen for en endnu kraftigere smag af friske og søde bær. Du kan tilføje lige præcis den marmelade du synes, og opgradere den traditionelle cheesecake til din helt egen unikke version.