Småkager

Vores festlige småkager med marmelade og glasur ser festlige ud og smager fantastisk. Følg denne nemme opskrift og lad børnene pynte småkagerne med deres yndlingsmarmelade. Vi har brugt blåbærmarmelade, men I kan bruge nøjagtigt den eller de marmelader, I kan lide.

Behandlingstid
40 min.

Portioner
60

Ingredienser

Opskrift

Start med at bland sukker og smør sammen. Rør æggene i, og bland siden mel og hjortetakssalt sammen, inden du rør det ned i dejen.

Rør ingredienserne sammen til en smidig dej, som du deler i fire dele. Rul ud delerne og læg på et bagepapir. Tryk med et finger i midten af hvert styk, så at der bliver et lidt dybere streg som du kan hælde syltetøjet i.

Hæld syltetøj i stregen du lige har lavet. Det skal være ganske dybt, for ellers får du syltetøj over det hele når kagerne kommer ind i ovnen.

Bage i ovnen ved 175-200 grader, i cirka 15 minutter. Hvis kagerne flyder ud over bagepapiret, så tag dem ud af ovnen og bruge en kniv til at trykke dem lidt sammen igen, inden du sætter ind dem i ovnen igen. Det havde mine brug for i hvert fald.

Bland flormelis, vand og lidt citronsaft til glasur, og hæld marmeladen over, når kagen den stadigvæk er varm. Skær den i stykker inden den når at blive hård.