Romkugler

Den Gamle Fabriks opskrift på romkugler er inspireret af den måde, bageren laver romkugler på. Hvad end din lokale bager kalder dem for trøfler eller romkugler, er det en ualmindelig lækker spise – og så bekæmper den endda madspild!

Behandlingstid
45 min.

Portioner
15

Ingredienser

Opskrift

Smuldr kageresterne i en blender.

Rør marcipan, smeltet mørk chokolade, kakaopulver og hindbærmarmelade og kageresterne sammen til en fast masse - rør gerne i en rørmaskine.

Smag massen til med romessens.

Sæt massen på køl til den har sat sig.

Lav små kugler á ca. 30 g

Sæt kuglerne i fryseren i 20 minutter.

Smelt 140 g mørk chokolade over vandbad.

Vend romkuglerne i chokoladen og tril dem til sidst i kokos.

Lad dem stå og tørre på en rist.

Tip

Hvis du vil lave nogle mere børnevenlige romkugler, så undlad at trille dem i chokolade og vend dem i krymmel i stedet for kokos!