Nøddemarengslagkage

Nøddemarengs med hasselnødder har en særlig smag, der gør sig rigtigt godt i denne marengslagkage. Vores version af nøddemarengslagkagen er med fyld af  flødeskum, chokolade og marmelade. Brug brombærmarmelade eller find din egen favorit. Pynt gerne med friske bær for et ekstra smukt udtryk.

Behandlingstid
90 min.

Portioner
12

Ingredienser

Opskrift

Pisk æggehviderne stive.

Pisk halvdelen af sukkeret i lidt af gangen.

Vend resten af sukkeret og eddiken i og pisk videre til det er helt stift.

Tilsæt hasselnødder samt mel og vend det hurtigt sammen.

3 store skefulde fordeles til 3 runde marengslagkagebunde på en bageplade med bagepapir på ca. 20 cm. i diameter.

Bag dem ca. 45 min. ved 125°C.

Afkøl kagerne og træk bagepapiret af.

Smør halvdelen af marmeladen ud på bundene.

Pisk fløden til flødeskum og vend resten af marmeladen samt det hakkede chokolade i.

Fordel flødeskummet på de tre bunde og læg dem oven på hinanden.

Tip

Fortryl dine gæster ved at pynte med bær og ekstra chokolade. Server straks.