Marengslagkage

Marengs er et fantastisk alternativ til de almindelige, bløde lagkagebunde og behøver ikke at være svære at lave. Her får du en nem opskrift på en festlig lagkage med flødeskum, brombærmarmelade og friske bær. Du kan gøre som os og bruge brombær eller du kan vælge lige præcis det bær og den marmelade, du ønsker. Den er et sikkert hit til fødselsdage og andre festlige lejligheder.

Behandlingstid
20 min.

Portioner
8

Ingredienser

Opskrift

Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Massen skal være så stiv, at skålen kan vendes med bunden i vejret, uden at massen ryger ud.

Lav 2 bunde på bagepapir og bag dem ved 125 grader i ca. 45 minutter til de er let gyldne.

Lad bundene køle af.

Pisk fløden til flødeskum.

Vend forsigtigt 5-6 spsk brombærmarmelade i flødeskummen.

Smør halvdelen af flødeskumsblandingen på den ene marengsbund.

Læg den anden bund oven på og smør resten af flødeskumsblandingen på.

Pynt kagen med friske brombær.