Hybenmarmelade

Brug den hjemmelavede hybenmarmelade til brødet, pandekagerne eller på ostebordet.

Find selv på flere ting du kan bruge marmeladen til, når du oplever, hvor skønt den smager. Denne opskrift på hjemmelavet hybenmarmelade er nem at gå til og tager kun kort tid at lave – og så smager den helt fantastisk, når du bruger de friske frugter fra sensommerens hybenhøst.

God fornøjelse med opskriften på hjemmelavet hybenmarmelade!

Ingredienser

  • 1000 g hyben
  • 2 dl vand
  • 500 g æbler
  • 1 vaniljestang
  • 250 g sukker
  • Atamon

Opskrift

Rens hyben og fjern kerner. Kog hyben møre i vand i ca. 30 min.

Tilsæt æbler i tern, vaniljekorn og kog det med i ca. 15 min.

Tilsæt sukker under omrøring og kog det med i 2 min.

Blend evt. marmeladen let med en stavblender.

Skyl marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks.

Tip

Tilføj revet appelsinskal (økologisk) til marmeladen og lad den koge med i ca. 2 min.