Hveder

Skal der varme hveder på bordet (dagen før) Store Bededag? Vi giver dig en nem opskrift på den traditionsbundne søde bolle med kardemomme. Nyd de lune og bløde boller med din yndlingsmarmelade fra Den Gamle Fabrik.

Behandlingstid
30 min.

Portioner
12

Ingredienser

Opskrift

Vend de tørre ingredienser (mel, sukker, salt og kardemomme) sammen i en skål.

Lun mælken og vandet fingervarmt og opløs gæren heri.

Kom mælkeblandingen i skålen med de tørre ingredienser og ælt dejen godt. Lad dejen efterhæve i 45 min.

Del herefter dejen op i 12 deler og form til boller.

Kom bollerne på en bradepande med bagepapir og placer dem tæt, uden at de rører ved hinanden. Lad bollerne stå og hæve i cirka 45 min.

Bag dem ved 200° i ca. 15-20 min. indtil de er gyldne.

Flæk dem og rist dem når de skal spises.

Server hveder med din yndlingsmarmelade