Fødselsdagslagkage

Lagkagen er en klassiker til fødselsdagen. Vi giver dig opskriften på en nem klassisk lagkage med chokolade og flødeskum. Giv kagen et festligt udtryk ved at pynte den med friske bær i flotte farver. Du kan bruge hjemmelavede bunde eller købe dem færdige.

Behandlingstid
40 min.

Portioner
12

Ingredienser

Bunde

Chokolademousse

  • 125 g mørk chokolade
  • 1 dl pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1.5 dl pasteuriserede æggehvider

Pynt

  • ½ l piskefløde pisket til flødeskum
  • Friske bær, f.eks. hindbær, jordbær, solbær og brombær

Opskrift

Lav først kagebunden: Pisk smør og sukker godt sammen, til en luftig masse. Pisk æggene i et ad gangen.

Bland mel, bagepulver og citronskal og vend det forsigtigt i dejen.

Bag kagen i en velsmurt springform i ovnen på 170 grader i ca. 20 minutter, til den er gyldenbrun.

Lad den køle helt af (gerne til næste dag). Hvis du har travlt kan du stille den i fryseren til hurtigere afkøling.

Til chokolademoussen smeltes chokoladen i en skål i vandbad.

Pisk æggeblommerne med sukker til en æggesnaps. Pisk æggehviderne stive. Kom chokoladen i æggesnapsen og vend til sidst forsigtigt de piskede hvider i. Stop med at røre, når massen er ensartet.

Skær kagen igennem, så du får 2 kagebunde.

Læg den ene kagebund ned i springformen igen, kom så chokolademoussen i og lad den stå til den har sat sig lidt.

Læg den anden kagebund på. Sæt kagen i køleskabet 1-2 timer inden serveringen.

Tag kagen ud af springformen og sæt den på et kagefad.

Pynt med flødeskum og friske bær.

Tip

Smør den underste kagebund med din favoritmarmelade, fx Cremet hindbærmarmelade, inden chokolademoussen påføres.