Fastelavnsboller

Fastelavnsbollen er elsket af børn og voksne for sit festlige udtryk og den forbandet gode smag. Den findes i mange forskellige former, farver og størrelser og kan varieres i det uendelige. Vores version er med fyld af flødeskum, marmelade og friske bær og pyntet med glasur. Find din yndlingsmarmelade og brug den i både dejen og i fyldet.

Behandlingstid
120 min.

Portioner
12

Ingredienser

Dej

Fyld og pynt

Opskrift

Mælken lunes, og gæren opløses heri.

Mel og alle de øvrige ingredienser blandes i og æltes til en ensartet dej. Dejen sættes til hævning til dobbelt størrelse ca. 1 time.

Slå dejen forsigtigt ned (ælt ikke for meget) og del den i 12 lige store stykker. Rul til boller og efterhæv på bagepladen i 15-20 minutter.

Bag bollerne ved 200 grader (180 grader ved varmluft) på nederste rille i 12-15 minutter, eller til de er lysebrune. Afkøl.

Flæk bollerne. Pisk fløden til flødeskum og bland den forsigtigt med din yndlingsmarmelade. Vend forsigtigt bærrene i flødeskumsblandingen. Fyld det i bollerne.

Bland flormelis og varmt vand til tyk glasur.

Pynt fastelavnsbollerne med glasur og friske bær.