Har du inviteret vennerne på brunch? Vi giver dig vores opskrift på en brunchmenu, der afspejler sæsonen. Brug efterårets frugt og grønt; biksemad af rodfrugter, frugtsalat, lune vafler med friske bær og en skøn milkshake.
Rodfrugtbiks:
a) Skræl og skær rodfrugterne i grove tern. Brug gulerødder, selleri, pastinakker, persillerødder, skorzonnerrødder, kartofler osv.
b) Sauter dem i olivenolie på en velsmurt pande. Sauter ved middelvarme til de er gyldne.
c) Fordel rødderne i et ildfast fad og bag dem møre i en forvarmet ovn på 200 grader. Smag til med havsalt og friskkværnet sort peber. Hvis der ønskes mere smag kan der tilsættes lidt frisk timian eller rosmarin, inden de sættes i ovnen.
d) Serveres med tomatchutney (kan købes i supermarkeder).
Vafler:
a) Pisk det smeltede smør sammen med sødmælk, kornene fra vaniljestangen og kærnemælken.
b) Pisk æggene sammen og pisk dem med i blandingen.
c) Bland bagepulver, rørsukker og hvedemel og pisk det i dejen. Pisk grundigt sammen.
d) Bag i et vaffeljern og server med hindbærmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK.
Frugtsalat:
a) Skær pærer og æbler i 2 cm. stykker.
b) Skær appelsinen i tynde skiver.
c) Mariner frugterne i lidt appelsinjuice - evt. med lidt finthakket mynte.
Bananshake:
a) Skær vaniljeisen i tern og smid den i blenderen.
b) Start blenderen og tilsæt bananerne og appelsinjuicen.
c) Tilsæt mælk indtil shaken har den ønskede konsistens.