Efterårsbrunch

Har du inviteret vennerne på brunch? Vi giver dig vores opskrift på en brunchmenu, der afspejler sæsonen. Brug efterårets frugt og grønt; biksemad af rodfrugter, frugtsalat, lune vafler med friske bær og en skøn milkshake.

Behandlingstid
50 min.

Portioner
1

Ingredienser

Rødfrugtbiks

  • 1 kg rodfrugter
  • Olivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber
  • Evt. frisk timian eller rosmarin
  • 4 æg
  • Tomatchutney

Vafler

Frugtsalat

  • 2 pærer
  • 2 æbler
  • 1 appelsin
  • 3 dl appelsinjuice
  • Evt. friske mynteblade

Milkshake

  • ½ l vaniljeis
  • 2 bananer
  • 2 dl appelsinjuice
  • Mælk

Opskrift

Rodfrugtbiks:
a) Skræl og skær rodfrugterne i grove tern. Brug gulerødder, selleri, pastinakker, persillerødder, skorzonnerrødder, kartofler osv.
b) Sauter dem i olivenolie på en velsmurt pande. Sauter ved middelvarme til de er gyldne.
c) Fordel rødderne i et ildfast fad og bag dem møre i en forvarmet ovn på 200 grader. Smag til med havsalt og friskkværnet sort peber. Hvis der ønskes mere smag kan der tilsættes lidt frisk timian eller rosmarin, inden de sættes i ovnen.
d) Serveres med tomatchutney (kan købes i supermarkeder).

Vafler:
a) Pisk det smeltede smør sammen med sødmælk, kornene fra vaniljestangen og kærnemælken.
b) Pisk æggene sammen og pisk dem med i blandingen.
c) Bland bagepulver, rørsukker og hvedemel og pisk det i dejen. Pisk grundigt sammen.
d) Bag i et vaffeljern og server med hindbærmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK.

Frugtsalat:
a) Skær pærer og æbler i 2 cm. stykker.
b) Skær appelsinen i tynde skiver.
c) Mariner frugterne i lidt appelsinjuice - evt. med lidt finthakket mynte.

Bananshake:
a) Skær vaniljeisen i tern og smid den i blenderen.
b) Start blenderen og tilsæt bananerne og appelsinjuicen.
c) Tilsæt mælk indtil shaken har den ønskede konsistens.