Drømmekage

Drømmekagen er en elsket klassiker blandt danskere i alle aldre. Den perfekte drømmekage er luftig, svampet og saftig og med topping af snasket og sprødt kokosfyld. Vi giver dig opskriften på den populære kage fra Brovst med et twist af jordbærmarmelade.

Behandlingstid
60 min.

Portioner
24

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2/3 glas Jordbærmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK
  • 125 g smør
  • 200 g sukker
  • ½ dl mælk
  • 100 g kokosmel

Opskrift

Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps.

Smelt smøret i en gryde og tilsæt mælk.

Rør den lune blanding i æggesnapsen og sigt dernæst mel, bagepulver og vanillesukker i dejen.

Rør dejen sammen og kom den i en smurt bradepande.

Bag kagen 20 min. ved 180°C varmluft.

Smelt smøret i en gryde, tilsæt sukker og mælk og kog op.

Rør dernæst kokosmelet i.

Smør marmeladen på den forbagte kage og hæld kokosblandingen hen over så den fordeles jævnt.

Bag kagen i yderligere 8-10 min. ved 210°C varmluft.

Afkøl i form inden servering.

Tip

Server kagen til hverdag og fest. Prøv med en skefuld vaniljeis til, så bliver drømmen endnu sødere.