Æbleskiver

Æbleskiver er en sand juleklassiker! Der findes mange forskellige måder at lave hjemmelavede æbleskiver på, men hos DEN GAMLE FABRIK har vi en helt klar favorit – de skal være som vor mormor lavede dem. I gamle dage var en æbleskive nemlig ikke en æbleskive, uden et stykke æble i midten.

Behandlingstid
30 min.

Portioner
30

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 25 g sukker
  • 4 dl mælk
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 50 g smør eller margarine
  • 1 æble i små tern
  • 1 tsk reven skal af usprøjtet citron
  • 1 glas Hindbærmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK
  • Flormelis

Opskrift

Rør mel, bagepulver og sukker sammen med mælk.

Tilsæt æggeblommer og reven citronskal

Pisk æggehvider stive og vend dem i massen.

Bag æbleskiverne i smør eller margarine i en god varm æbleskivepande.

Hullerne fyldes ¾ op med æbleskivedej. Kom et æblestykke i hver når dejen er ved at stivne.

Vend dem med en gaffel eller strikkepind når de er færdige på den ene side og bag dem færdige på den anden side. Vend gerne flere gange under bagningen så de bliver bagt jævnt.

Server med jordbærmarmelade og flormelis.

Tip

Fyld en lille teskefuld af din yndlingsmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK i dejen, efter at du har kommet et lille æblestykke i.