Nøddemedaljer

Disse nøddemedaljer er en ægte fryd for øjet. Og så smager de himmelsk. Byg de smukkeste, små kreationer med sprøde bunde og toppe af mandler, fyld af marmeladecreme i de flotteste farver og chokoladeovertræk på toppen. Ideelle som portionsanrettede desserter eller som kagen til kaffen.
Behandlingstid: 1 hour
Portioner: 8

Ingredienser

Bunde

  • 4 æggehvider
  • 125 g sukker
  • 150 g hakkede mandler
  • 50 g overtrækschokolade
  • 1 knsp. salt

Creme

Instruktioner

  • Pisk æggehvider næsten stive med salt. Tilsæt sukker og pisk til en sej masse. Vend de hakkede nødder i massen. Læg bagepapir på en bageplade og spray/smør med olie.
  • Bred massen ud på bagepladen, så der kan udstikkes 16 stk. bunde på ca. 7 cm i diameter.
  • Bag ved 175 grader i 30 minutter. (til de er gyldne). Udstik de 16 bunde straks; mens dejen stadig er varm. Smelt derefter chokolade i et vandbad og smør på 8 af bundene.
  • Sæt husblads i blød i vand. Varm det i et vandbad, og lad det afkøle lidt.
  • Pisk fløden. Skrab vaniljekornene ud og bland det med sukker, så det ikke klumper.
  • Blend DEN GAMLE FABRIK hindbærmarmelade til pure, og vend det i fløde sammen med citronskal og vanilje.
  • Tag lidt af cremen og bland det i den lune husblas. Vend denne blanding rundt i cremen. Hæld cremen i en sprøjtepose, og sæt det på køl i en time, så konsistensen passer til at sprøjte på bundene. Cremen lægges på 8 bunde.
  • Ovenpå lægges bunde overtrukket med chokolade. Pynt med mynteblade på toppen.

Notes

Tip

Anvend evt. papirforme til bundene i stedet for at udstikke dem.
Knus resterne fra bagepladen og brug det som topping på desserter.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik

Flere opskrifter