Snitter

Disse eventyrlige snitter med marmelade og mandler på en bund af mørdej er en sprød og lækker snack, der kan varieres efter smag. Brug din yndlingsmarmelade eller prøv en ny variant. Du finder den nemme opskrift lige her.

Behandlingstid
120 min.

Portioner
15

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • 175 g smør
  • 1 æg
  • Mandelblanding

Mandelblanding

Opskrift

Bland hvedemel, sukker og vanillekorn.

Smuldr smøret i blandingen og saml dejen med æg.

Ælt den hurtigt sammen, form til en kugle og tryk den flad.

Pak dejen ind i plastfilm og læg den mindst 30 min. i køleskabet.

Rul mørdejen ud til en firkant på størrelse med en bradepande beklædt med bagepapir, ca. 24x30 cm.

Forbag mørdejsbunden 12-14 min. ved 180°C til den er lysebrun og afkøl 10 min.

Bring mandelflager, smør, sukker, mælk og vanillekorn i kog i en gryde ved lav varme til smørret er smeltet og sukkeret opløst og afkøl.

Smør Blåbær marmelade på mørdejen og fordel den kolde mandelblanding hen over.

Bag den ca. 25 min. ved 180°C, skær den straks i små snitter og afkøl snitterne på en rist.

Tip

I stedet for mandel-blåbærsnitter kan du med kakao og Hindbær marmelade lave de skønneste kakaosnitter.