Rabarbermarmelade

Når de første rabarber melder deres ankomst, ved vi, at foråret har sejret over vinteren

Med opskriften på hjemmelavet rabarbermarmelade får du brugt de lækre rabarber på en fremragende måde – der er nemlig intet som en syrlig og på samme tid sød rabarbermarmelade til brødet, osten eller havregrøden.

Lader du rabarberen stå urørt hen over sommeren, kan du tilmed høste rabarber igen over sensommeren og i efteråret, så du igen kan få glæde af den smagfulde rabarbermarmelade opskrift. Gem også nogle glas til vinteren, så du hele året kan nyde smagen af den trofaste forårsbebuder. Du kan bruge rabarbermarmelade som sød forkælelse på brødet, men rabarberens karakteristiske syrlighed gør, at du også kan bruge den som surt tilbehør til aftensmaden – på samme måde, som du bruger asier og syltede agurker.

I denne rabarbermarmelade opskrift bruges der både citron og vanilje for at fremhæve rabarberens sødme og syrlighed. Det giver dig en rabarbermarmelade som er svær at modstå – så forbered dig på at lave en portion mere, når den første pludseligt er væk.

Ingredienser

  • 1000 g rabarber
  • 1 dl vand
  • 600 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk revet citronskal
  • 2 tsk melatin
  • Atamon

Opskrift

Rens og skær rabarber i mindre stykker. Kog rabarberne møre sammen med vand i ca. 20 min.

Tilsæt sukker, vaniljekorn og citronskal under omrøring og kog det med i 2 min.

Bland melatin med 2 spsk. ekstra sukker.

Tilsæt blandingen under omrøring i de kogende rabarber.

Kog dem i yderligere i 2 min. og skum marmeladen af.

Skyl marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks.

Tip

Tilføj 1 spsk. revet ingefær og lad det koge med i ca. 2 min.

Rabarbermarmelade fra DEN GAMLE FABRIK