Hindbærmarmelade

Brug den hjemmelavede hindbærmarmelade til brødet, pandekagerne, æbleskiverne og de hjemmelavede hindbærsnitter.

Find selv på flere ting du kan bruge marmeladen til, når du oplever, hvor skønt den smager. Denne opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade er nem at gå til og tager kun kort tid at lave – og så smager den fantastisk af dejligt søde sommerhindbær.

God fornøjelse med opskriften på hjemmelavet hindbærmarmelade!

Ingredienser

  • 1000 g hindbær
  • 500 g sukker
  • 2 tsk melatin (geleringspulver)
  • Atamon

Opskrift

Rens hindbær og kog dem møre i ca. 5 min.

Tilsæt sukker under omrøring og kog det med i 2 min.

Bland melatin med 2 spsk. ekstra sukker.

Tilsæt blandingen under omrøring i de kogende hindbær.

Kog dem i yderligere i 2 min. og skum marmeladen af.

Skyl marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks.

Tip

Tilføj hakkede mynteblade til marmeladen og lad dem koge med i ca. ½ min.

Tip

Hvis du ikke har nået at plukke sæsonens friske hindbær, kan du også bruge optøede hindbær fra fryseren. Bruger du frosne hindbær skal du være opmærksom på, at marmeladen kan få en mere flydende konsistens. Prøv dig frem og tilsæt mere melatin, hvis du synes, den bliver for tynd.