Havregrød

Denne opskrift på havregrød er med et twist af bær og mandler. Det er en nem måde at opgradere den traditionelle havregrød. Vi har brugt solbærmarmelade, men du kan bruge lige netop den marmelade, du bedst kan lide.

Behandlingstid
10 min.

Portioner
1

Ingredienser

Mandeldrik

  • 100 g mandler
  • 1 l vand

Opskrift

Mandeldrik:
a) Udblød 2 håndfulde (ca. 100 g.) mandler i vand natten over.
b) Hæld vandet fra, blend dem med en liter nyt vand.
c) Si pulpen fra. Brug eventuelt et kaffe filter, en syltepose eller lignende.

Havregrød i gryde:
Kom havregryn og vand eller mælk i en gryde og bring det i kog. Lad det koge 1-2 minutter under omrøring. Smag havregrøden til med lidt salt.

Havregrød i mikroovn:
Rør havregryn med vand eller mælk i en dyb tallerken. Sæt tallerkenen i mikrobølgeovnen ved fuld styrke ca. 2 min. Tag den ud, rør rundt med en ske og smag til med lidt salt.

Når havregrøden er færdig tilsættes solbærmarmelade, en håndfuld hakkede friske jordbær og groft hakkede mandler. Tilsæt dernæst mandelmælk.

Tip

Hvis grøden bliver for tyk, kan der tilsættes lidt mere væske.