Opskrift: Hjemmelavet jordbærmarmelade (/syltetøj)

Jordbærmarmeladen er en sand klassiker, og det er der en grund til

Hjemmelavet jordbærmarmelade betyder smagen af sol og sommer – det er gode sommerminder fyldt på glas. Derfor får du en jordbærmarmelade opskrift, som er nem at gå til og ligeså nem at spise.

Friske jordbær elsker vi alle, så det er ikke uden grund, at jordbærmarmelade også er en af favoritterne, når det kommer til marmelade og syltetøj. Giver du dig i kast med denne hjemmelavede jordbærmarmelade opskrift vil du opleve, hvor hurtigt den forsvinder – fordi den bare bliver ved at smage efter mere. Heldigvis kan opskriften laves gang på gang, så du kan blive ved at nyde godt af den gode jordbærsmag hele året rundt. 

JORDBÆR FRA FRYSEREN

Hvis jordbærsæsonen stadig er langt væk eller du ikke lige har en have fyldt med de lækre bær, kan du også bruge supermarkedets jordbær eller dem fra frost. Bruger du optøede jordbær til marmeladen, skal du være opmærksom på, at den kan få en mere flydende konsistens. Prøv dig frem og tilsæt mere melatin, hvis du synes, den bliver for tynd.

God fornøjelse med opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade!

 

Er du mere til den færdige variant, så prøv DEN GAMLE FABRIKS jordbærmarmelade.

Læs mere om jordbær og jordbær sæsonen her. 

 

Ingredienser:

  • 1000 g jordbær fra haven
  • 500 g sukker (eller rørsukker)
  • 1-2 tsk. melatin (geleringspulver)
  • atamon

Sådan gør du:

  1. Rens og skær jordbær i mindre stykker. Kog jordbærrene møre i ca. 5 min.
  2. Tilsæt sukker under omrøring og kog det med i 2 min.
  3. Bland melatin med 2 spsk. ekstra sukker.
  4. Tilsæt blandingen under omrøring i de kogende jordbær.
  5. Kog dem i yderligere i 2 min. og skum marmeladen af.
  6. Skyl marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks.  

Tip: Tilføj 2 spsk. hyldeblomster til marmeladen så de koger med 1 min.