Opskrift: Hjemmelavet hindbærmarmelade (/syltetøj)

Brug den hjemmelavede hindbærmarmelade til brødet, pandekagerne, æbleskiverne og de hjemmebagte hindbærsnitter

Find selv på flere ting du kan bruge marmeladen til, når du oplever, hvor skønt den smager. Denne hindbærmarmelade opskrift tager kun kort tid at lave – og så smager den fantastisk af dejligt søde sommerhindbær.

Hjemmelavet marmelade er tilmed nemt at lave, så du kan roligt gå i køkkenet med opskriften. Du kommer måske også til at følge opskriften flere gange, for den hjemmelavede hindbærmarmelade er ofte en populær spise hos hele familien.

HINDBÆR FRA FRYSEREN

Hvis du ikke har nået at plukke sæsonens friske hindbær, kan du også bruge optøede hindbær fra fryseren. Bruger du frosne hindbær skal du være opmærksom på, at marmeladen kan få en mere flydende konsistens. Prøv dig frem og tilsæt mere melatin, hvis du synes, den bliver for tynd.

God fornøjelse med opskriften på hjemmelavet hindbærmarmelade!

 

Prøv også DEN GAMLE FABRIKS hindbærmarmelade, vores light hindbærmarmelade eller vores hindbær rabarber marmelade.

Læs mere om hindbær og hindbær sæsonen her.  

Ingredienser:

  • 1000 g hindbær fra haven
  • 500 g sukker (eller rørsukker)
  • 1-2 tsk. melatin (geleringspulver)
  • atamon

Sådan gør du:

  1. Rens hindbær og kog dem møre i ca. 5 min.
  2. Tilsæt sukker under omrøring og kog det med i 2 min.
  3. Bland melatin med 2 spsk. ekstra sukker.
  4. Tilsæt blandingen under omrøring i de kogende hindbær.
  5. Kog dem i yderligere i 2 min. og skum marmeladen af.
  6. Skyl marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks.  

Tip: Tilføj hakkede mynteblade til marmeladen og lad dem koge med i ca. ½ min.