Hveder

30 min.
12 min.
Mellem

INGREDIENSER

Til 12 stk: 

 

  • 500 g mel
  • 25 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 100 g smør

 

SÅDAN GØR DU:

  • Vend de tørre ingredienser (mel, sukker, salt og kardemomme) sammen i en skål.
  • Lun mælken og vandet fingervarmt og opløs gæren heri.
  • Kom mælkeblandingen i skålen med de tørre ingredienser og ælt dejen godt. Lad dejen efterhæve i 45 min.
  • Del herefter dejen op i 12 deler og form til boller.
  • Kom bollerne på en bradepande med bagepapir og placer dem tæt, uden at de rører ved hinanden. Lad bollerne stå og hæve i cirka 45 min.
  • Bag dem ved 200° i ca. 15-20 min. indtil de er gyldne.
  • Flæk dem og rist dem når de skal spises.

 

JORDBÆR

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON