Go Back
+ servings

Romkugler

Den Gamle Fabriks opskrift på romkugler er inspireret af den måde, bageren laver romkugler på. Hvad end din lokale bager kalder dem for trøfler eller romkugler, er det en ualmindelig lækker spise – og så bekæmper den endda madspild!
Behandlingstid: 45 mins
Portioner: 15

Ingredienser

Instruktioner

  • Smuldr kageresterne i en blender.
  • Rør marcipan, smeltet mørk chokolade, kakaopulver, hindbærmarmelade og kageresterne sammen til en fast masse - rør gerne i en rørmaskine.
  • Smag massen til med romessens.
  • Sæt massen på køl til den har sat sig.
  • Lav små kugler á ca. 30 g
  • Sæt kuglerne i fryseren i 20 minutter.
  • Smelt 140 g mørk chokolade over vandbad.
  • Vend romkuglerne i chokoladen og tril dem til sidst i kokos.
  • Lad dem stå og tørre på en rist.

Notes

Tip

Hvis du vil lave nogle mere børnevenlige romkugler, så undlad at trille dem i chokolade og vend dem i krymmel i stedet for kokos!
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik