Go Back
+ servings

Flettet julebrød

Der er intet som julebag, der kan samle familien i den hyggelige højtid. Prøv en nem opskrift på et lækkert flettet julebrød med en sød marcipanremonce med et twist af marmelade.
Behandlingstid: 2 mins
Portioner: 10

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 75 g smør
  • 450 g hvedemel
  • Æg eller mælk til pensling

Remonce

Instruktioner

  • Rør gæren ud i lun mælk.
  • Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen.
  • Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen.
  • Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem.
  • Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 min.
  • Lad dejen hvile tildækket i 45 min.
  • Rør smør og sukker til en blød remounce.
  • Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 30*40 cm.
  • Smør remoncen ud på dejen og smør derefter marmeladen oven på.
  • Drys med revet marcipan og rul dejen sammen til en roulade på den lange led.
  • Del dejen i tre på langs så den stadig hænger sammen i den ene ende.
  • Flet dejen til et aflangt brød og læg det på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med æg eller mælk og lad det hæve ca. 45 min.
  • Bag brødet ca. 25 min. ved 180°C.
  • Server det lunt.

Notes

Tip

Kan sagtens fryses og lunes lige inden servering.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik