Go Back
+ servings

Hindbærgifler

Er du også vild med gifler , men synes det er på tide med lidt fornyelse? Det synes vi, og derfor har vi lavet den perfekte opskrift på de lækreste gifler, hvor smagen af kanel er blevet byttet ud med en dejlig og forfriskende smag af hindbær.
Behandlingstid: 45 minutes
Hævetid: 1 hour
Total Time: 1 hour 45 minutes
Portioner: 16 stykker

Ingredienser

Dej

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 400 g mel
  • 2 tsk vaniljesukker

Remonce

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 glas Den Gamle Fabrik cremet hindbær marmelade, eller din foretrukne marmelade.

Instruktioner

  • Smørret tages ud af køleskabet som det første, så det når at få stuetemperatur til remoncen.
  • Lun mælken så den er lillefingervarm og rør gæren ud heri.
  • Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen.
  • Bland det smeltede smør sammen med mælken. Det må ikke være for varmt, da dejen ellers ikke vil hæve så godt.
  • Bland sukker, vanillesukker, kardemomme, salt og mel. Tilsæt det efterfølgende til mælkeblandingen. Rør dejen godt sammen. Er dejen for våd, tilsættes lidt mere mel.
  • Lad dejen hvile under et viskestykke i ca. en time.
  • Lav remoncen mens dejen hviler. Start med at piske smøret blødt i en skål og tilsæt løbende sukker.
  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Rul den færdighævede dej tyndt ud i et rektangel på ca. 60 x 40 cm og smør remoncen ud i et tyndt lag på dejen.
  • Tilføj et tyndt lag af den ønskede marmelade ovenpå remoncen. 
  • I stedet for at rulle dejen som ved almindelige snegle, skal den foldes fladt på den lange side. Start med at folde dejen fem cm ind over sig selv og fortsæt med at folde, til der ikke er mere dej.
  • Skær dejen ud i stykker af 3-4 cm og læg dem med samlingerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan evt. trykke dem lidt flade med hånden.
  • Bag sneglene i 15-20 minutter til de er flotte og gyldne på toppen.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik