Vores skønne småkager med marmelade og glasur ser festlige ud og smager fantastisk! Følg denne nemme opskrift, og lad børnene pynte småkagerne med deres yndlingsmarmelade. Vi har brugt blåbærmarmelade, men I kan bruge lige nøjagtigt den, eller de marmelader, I kan lide.
Start med at bland sukker og smør sammen. Rør æggene i, og bland siden mel og hjortetakssalt sammen, inden du rør det ned i dejen.
Rør ingredienserne sammen til en smidig dej, som du deler i fire dele. Rul delene ud og læg på et bagepapir. Tryk med et finger i midten af hver del, så der kommer en dyb streg, som du kan hælde syltetøjet i.
Hæld syltetøj i stregen du lige har lavet. Den skal være ganske dybt, for ellers får du syltetøj over det hele når kagerne kommer ind i ovnen.
Bag i ovnen ved 175-200 grader, i cirka 15 minutter. Hvis kagerne flyder ud over bagepapiret, så tag dem ud af ovnen og bruge en kniv til at trykke dem sammen, inden du sætter dem i ovnen igen.
Bland flormelis, vand og lidt citronsaft til glasur, og hæld marmeladen over, når kagen den stadigvæk er varm. Skær den i stykker inden den når at blive hård.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik