Go Back
+ servings

Småkager

Vores skønne småkager med marmelade og glasur ser festlige ud og smager fantastisk! Følg denne nemme opskrift, og lad børnene pynte småkagerne med deres yndlingsmarmelade. Vi har brugt blåbærmarmelade, men I kan bruge lige nøjagtigt den, eller de marmelader, I kan lide.
Behandlingstid: 40 minutes
Portioner: 60

Ingredienser

Instruktioner

  • Start med at bland sukker og smør sammen. Rør æggene i, og bland siden mel og hjortetakssalt sammen, inden du rør det ned i dejen.
  • Rør ingredienserne sammen til en smidig dej, som du deler i fire dele. Rul delene ud og læg på et bagepapir. Tryk med et finger i midten af hver del, så der kommer en dyb streg, som du kan hælde syltetøjet i.
  • Hæld syltetøj i stregen du lige har lavet. Den skal være ganske dybt, for ellers får du syltetøj over det hele når kagerne kommer ind i ovnen.
  • Bag i ovnen ved 175-200 grader, i cirka 15 minutter. Hvis kagerne flyder ud over bagepapiret, så tag dem ud af ovnen og bruge en kniv til at trykke dem sammen, inden du sætter dem i ovnen igen.
  • Bland flormelis, vand og lidt citronsaft til glasur, og hæld marmeladen over, når kagen den stadigvæk er varm. Skær den i stykker inden den når at blive hård.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik