Go Back
+ servings

Trifli

Triflien er en alletiders dessert, som både store og små kan lide. Vi giver dig opskriften på en nem jordbær-rabarber-trifli med makroner, kagecreme, marmelade og friske bær. Vi giver dig også opskriften på hjemmelavet kagecreme, hvis du ønsker at lave den selv.
Behandlingstid: 20 mins
Portioner: 4

Ingredienser

Hjemmelavet kagecreme

  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 pasteuriserede æg
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse

Instruktioner

  • Lav kagecremen som beskrevet på pakken, eller lav din egen på følgende måde:
    a. Bland vaniljen fra en vaniljestang, samt hele stangen sammen med mælken.
    b. Varm mælken op til kogepunktet i en gryde.
    c. Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål.
    d. Pisk den varme mælk i lidt ad gangen og hæld cremen tilbage i gryden.
    e. Varm cremen forsigtigt op til lige under kogepunktet under konstantomrøring, til cremen er tyk. Tag gryden af varmen og lad den færdigekagecreme afkøle ca. 15-30 minutter.
  • Knus en håndfuld makroner til hver portion trifli og kom makronerne i 4 portionsglas.
  • Læg 2 spsk jordbær/rabarbermarmelade ovenpå.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Læg 2 spsk flødeskum på kagecremen.
  • Pynt med lidt knuste makroner, friske jordbær og lidt frisk mynte.

Notes

Tip

Server evt. desserten i DEN GAMLE FABRIK Cremet marmeladeglas.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik