Go Back
+ servings

Rødbedeboller med creme og marmelade

Rødbedeboller er et fantastisk eksempel på, hvordan en kage sagtens kan indeholde grøntsager og stadig smage himmelsk. Rødbeden gør bollerne svampede og bløde, mens vaniljecremen og hindbærmarmeladen giver en sød og forfriskende smag, når man sætter tænderne i rødbedebollerne.
Behandlingstid: 1 minute
Portioner: 15

Ingredienser

Dejen

  • 2,5 dl lunken vand
  • 1,5 dl skyr
  • 50 g gær
  • 2-3 rødbeder
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1-2 spsk sukker
  • ca. 500 g hvedemel

Kagecreme

  • 1 brev kagecreme

Instruktioner

  • Skræl rødbederne og skær dem i stykker.
  • Blend rødbederne med en smule vand indtil de får en cremet konsistens uden klumper.
  • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt skyr, rødbederne, sukker, vaniljesukker og rør det hele sammen.
  • Herefter røres hvedemel i lidt ad gangen og dejen æltes til den er sammenhængende og smidig, men stadig lidt klistret.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
  • Det er muligt at lave din egen kagecreme, men en nemmere løsning er at købe et brev kagecreme. Her skal du blot følge fremgangsmåden, der står på brevet.
  • Når kagecremen er klar til brug, hældes dejen ud på et bord med lidt mel på. Dejen deles op i det ønskede antal boller, som efterfølgende formes og trykkes flade.
  • Vaniljecremen og marmeladen fordeles i midten af bollerne, hvorefter dejen foldes rundt om, så de er lukket.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 minutter, eller til de lyder hule, når man banker på bunden af dem.

Notes

Tip

Server bollerne for dine gæster mens de stadig er lune.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik