Tranebær
Tranebær er i Danmark mest almindelig at finde i Vest- og Nordjylland og mere sjælden i resten af landet. Den er desuden mere udbredt i resten af Norden. Tranebær vokser på en 4-8 cm høj dværgbusk med krybende, tynde grene. Bærrene er små, røde og runde og sidder som perler på en snor. Bærrene er oftest mørkerøde og har en bitter-syrlig smag.

Hvornår er der tranebærsæson?
Tranebær er i sæson fra oktober til december.
Hvad kan man bruge tranebær til?
Bærrene anvendes især til saft og syltning. Nyd vores økologiske tranebærsaft iskold med isterninger eller brug den til ispinde. Du kan også lave dine egne vingummier eller bruge saften i den skønne dessert, Pære Belle Helene. Prøv den også i en Tranebærsprits.
Frugtdrik med tranebær
Flere frugter og bær
Appelsin
Appelsin Appelsinen stammer fra Kina og Indien og kom til Europa i slutningen af 1400-tallet. …
Brombær
Brombær Brombær vokser vildt i de danske skove og findes desuden vildtvoksende i både Europa …
Blåbær
Blåbær Blåbær er blå, faktisk næsten sorte, og er dækket af et vokslag, der giver …
Gulerod
Gulerod Guleroden stammer oprindeligt fra Centralasien, f.eks. Afghanistan, men er i dag meget udbredt i …
Jordbær
Jordbær Vilde jordbær findes over store dele af Amerika, Europa og Asien. Efter 1300-tallet begyndte …
Hyben
Hyben Hyben er den rødlige frugt af en rosenart kaldet Rosa Rugosa. Hyben findes vildtvoksende …
Hindbær
Hindbær Hindbær vokser vildt i både Europa, Vestasien og Nordamerika og kan også findes i …
Solbær
Solbær Solbær stammer fra Mellemeuropa, Himalaya og Centralasien. En reel dyrkning af solbær sker først …
Kirsebær
Kirsebær Kirsebær har været dyrket i Kina i mere end 4000 år. Der eksisterer to …
Mandarin
Mandarin Mandarinen er en citrusfrugt, med en mere sød og rund smag end andre citrusfrugter, …
Abrikos
Abrikos Abrikosen har oprindelse fra Centralasien, hvor den har været dyrket i Kina i 4000-5000 …
Rabarber
Rabarber Rabarberen stammer fra området langs floden Volga i det sydlige Sibirien og blev først …
Ingefær
Ingefær Ingefær stammer fra Sydøstasien, og dyrkes i dag i hele verden men mest udbredt …