Opskrift: Hjemmelavet rabarbermarmelade (/syltetøj)

Når de første rabarber melder deres ankomst ved vi, at foråret for alvor har sejret over vinteren

Med opskriften på hjemmelavet rabarbermarmelade får du brugt de lækre rabarber på en fremragende måde – der er nemlig intet som en syrlig og på samme tid sød rabarbermarmelade til brødet, osten eller havregrøden.

Lader du rabarberen stå urørt hen over sommeren, kan du tilmed høste rabarber igen over sensommeren og i efteråret, så du igen kan få glæde af den smagfulde rabarbermarmelade opskrift. Gem også nogle glas til vinteren, så du hele året kan nyde smagen af den trofaste forårsbebuder. Du kan bruge rabarbermarmelade som sød forkælelse på brødet, men rabarberens karakteristiske syrlighed gør, at du også kan bruge den som surt tilbehør til aftensmaden – på samme måde, som du bruger asier og syltede agurker.

I denne rabarbermarmelade opskrift bruges der både citron og vanilje for at fremhæve rabarberens sødme og syrlighed. Det giver dig en rabarbermarmelade som er svær at modstå – så forbered dig på at lave en portion mere, når den første pludseligt er væk.

Er du mere til den færdige variant, så prøv DEN GAMLE FABRIKS hindbær rabarber marmelade eller jordbær rabarber marmelade.  

Læs mere om rabarber og rabarber sæsonen her. 

Ingredienser:

  • 1000 g rabarber fra haven
  • 1 dl vand
  • 600 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 1-2 tsk. melatin
  • atamon

Sådan gør du:

  1. Rens og skær rabarber i mindre stykker. Kog rabarberne møre sammen med vand i ca. 20 min.
  2. Tilsæt sukker, vaniljekorn og citronskal under omrøring og kog det med i 2 min.
  3. Bland melatin med 2 spsk. ekstra sukker.
  4. Tilsæt blandingen under omrøring i de kogende rabarber.
  5. Kog dem i yderligere i 2 min. og skum marmeladen af.
  6. Skyl marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks

Tip: Tilføj 1 spsk. revet ingefær og lad det koge med i ca. 2 min.